Stiri: Logistica

MDRAP: Arena Naţională nu prezintă, în caz de încendiu, un risc pentru bucureşteni

07.03.2016

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunţat că materialul din care este realizat copertina Arenei Naţionale, Duraskin, a fost avizat de MDRAP pe 16 februarie, iar pe 4 martie a fost solicitată modificarea agrementului. Legislația în vigoare prevede posibilitatea de a stabili măsuri alternative care să asigure nivelurile de performanță pentru securitatea la incendiu.

Conform instituţiei, deși, în urma testelor efectuate, copertina tip Duraskin a obținut clasa C de certificare, în conformitate cu prevederile legale, prin expertiza întocmită, în anul 2014, de expertul inginer tehnic Dan Dumitrescu, s-a concluzionat că arderea membranei nu afectează structura metalică de susținere, că încadrarea în clasa C este acceptabilă și, în această situație, prezintă siguranță pentru utilizatori.

„Stadionul Național nu prezintă, chiar în caz de aprindere a membranei, risc pentru utilizatorii acestuia. Pentru construcția atipică a unui stadion, clasificarea C-s3,d0 este corespunzătoare”, a precizat Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

MDRAP apreciază că Primarul General al Municipiului București, Răzvan Sava, a dezinformat opinia publică cu privire la subiectul funcționării Arenei Naționale.

Deși avizul și agrementul au fost semnate și certificate încă din februarie 2016, agrementul tehnic pentru membrana arhitecturală tip copertină, a fost ridicat de la Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcții de către reprezentantul ICECON SA în data de 03.03.2016 (certificăm acest aspect prin Anexa 1, pagina 4), fapt care arată că situația Arenei Naționale nu a reprezentat, până la această dată, o prioritate pentru Primăria Municipiului București.

„În cazul în care, domnul Primar General al Municipiului București are o altă soluție pentru redeschiderea Arenei Naționale pentru competițiile și evenimentele publice, Ministerul Administrației Publice și Dezvoltării Regionale îi solicită Primarului să declare public care este soluția și de ce a nu a transmis, până acum, instituțiilor abilitate, soluțiile sale”, conform sursei citate.