Stiri: IT&C

BAXI și Kynvest preiau G.I. Industrial Holding

Medialine România devine acţionarul majoritar al companiei Dream Team Software

12.05.2022

Medialine România, filiala locală a grupului german Medialine Eurotrade AG a devenit acționar majoritar în cadrul companiei Dream Team Software, cu o participare de 75%. Deţinută de antreprenorul Dragoş Anastasiu, Dream Team Software este specializată în dezvoltarea de aplicații pentru industria turismului.

Medialine România. Travel Manager

Cel mai cunoscut produs este Travel Manager, utilizat de agenții precum DerTour şi Paralela 45. Tranzacția implică preluarea portofoliului de clienți (agenții de turism și tour-operatori) a pachetului de produse software și a echipei de dezvoltatori. Dream Team Software va rămâne o entitate juridică independentă, însă va fi conectată la resursele grupului Medialine.

Prin această achiziție, Medialine România vizează extinderea către un domeniu nou de activitate, precum și crearea unor oportunități pentru vânzarea produselor şi serviciilor proprii către industria turismului. De asemenea, compania a avut în vedere reducerea efortului şi a timpului necesar dezvoltării interne a unei platforme de gestiune specifică agențiilor de turism. În următoarele luni, Medialine se va implica activ în optimizarea activității Dream Team Software şi alocarea de resurse suplimentare pentru mentenanța şi actualizarea soluției Travel Manager. Planurile pe termen lung includ analiza oportunității rescrierii și extinderii funcționale a platformei pe baza unor tehnologii moderne, precum și livrarea acesteia ca serviciu cloud, din centrul de date Medialine.

Medialine România. Numeroase oportunităţi

”Industria turismului o să revină la normal, ceea ce deschide numeroase oportunități. Pentru a reduce timpul și efortul de a intra pe această piață, am optat pentru achiziția unei companii cu experiență. Alături de soluția Travel Manager, cel mai mare câștig îl reprezintă experiența dezvoltatorilor Dream Team Software. Acest know how combinat cu resursele tehnice ale Medialine ne va permite să abordăm piața de vânzare a soluției Travel Manager în Austria şi Germania, piețe foarte bine cunoscute grupului Medialine” afirmă Arthur Iridon, General Managing Director Medialine Romania.

Înființată în 2005, Dream Team Software s-a specializat în aplicații de gestiune pentru agenţii de turism și închirieri mașini, precum şi companii de transport persoane.

”Dream Team Software este o companie cu mare potențial”

”Dream Team Software este o companie cu mare potențial, însă are nevoie să facă parte dintr-o familie mai mare pentru a-şi îndeplini viziunea. Alături de Medialine, va avea acces la o expertiză tech mult mai profundă şi la resurse mult mai competitive, pentru a face din Travel Manager un produs de actualitate, corelat cu cerințele clienților din prezent și viitor. Medialine poate oferi acest cadru și le doresc atingerea tuturor obiectivelor”, afirmă antreprenorul Dragoş Anastasiu.

În următorii doi ani, Medialine România va investi considerabil în Dream Team Software prin aport de resurse umane, consultanță, suport, servicii Cloud etc. Aceste investiții se vor concentra pe dezvoltarea capacităților tehnologice, îmbunătățirea eficienței, dezvoltare strategică și creșterea bazei de clienți.

Citeşte şi Revetas vrea să preia Grupul Maurer. Ce anunţ a făcut Consiliul Concurenţei?