Stiri: Sanatate

Medicamente pentru pacientii cu COVID-19

Ministerul Sănătăţii: Fonduri suplimentare pentru medicamentele anti-COVID-19

04.10.2021

Medicamente anti-COVID. Ministerul Sănătăţii anunţă fonduri suplimentare pentru achiziția de medicamente destinate pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2 și pentru asigurarea finanțării secțiilor ATI. Astfel, Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Medicamente anti-COVID. 386,6 milioane de lei

Potrivit actului normativ, se aprobă suma de 386.660.000 lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea achiziției medicamentelor destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România.

Fonduri pentru ATI

În plus, se suplimentează cu suma de 70.340.000 lei programul Ministerului Sănătății, AP –ATI, destinat îngrijirii şi acordării tratamentului pacienţilor critici, în conformitate cu legislaţia aferentă modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare.

“ Fondurile ne vor da posibilitatea de a achiziționa cantitățile suficiente până la sfîrșitul anului de Tocilizumab, Remdesivir și anticorpi monoclonali. Necesarul a fost stabilit de comisia de boli infecțioase a Ministerului Sănătății. De asemenea, suplimentăm și finanțarea programului de monitorizare, tratament și îngrijire a pacienților critici din secțiile ATI ”, a declarat ministrul Sănătății, Cseke Attila.

Citeşte şi Cum se face programarea cu a treia doză de vaccin pe platforma ROVACCINARE?