Stiri: Sanatate

Finantare spitale regionale Romania

Medici de la Spitalul Universitar din Viena vor opera la Polisano Sibiu

28.06.2016

Spitalul European Polisano își dezvoltă oferta de servicii medicale, în special pe linia de obstetrică-ginecologie, neonatologie și FIV, în parteneriat cu o clinică de renume din Viena. Pacienții români vor beneficia, astfel, de expertiza unor specialiști recunoscuți internațional, în cadrul spitalului din Sibiu, inclusiv în cazurile cu patologii foarte complicate.

Spitalul European Polisano continuă să construiască parteneriate strategice de dezvoltare cu mari centre medicale din Europa și cu specialiști de renume mondial în diverse ramuri ale medicinei.

Astfel, zilele acestea, o delegație austriacă formată din reprezentanți ai unei clinici universitare de prestigiu din Viena, din care au făcut parte dr. Anca Gocan și prof.univ.dr. Martin Imhof, șeful departamentului de Obstetrică și Ginecologie al Spitalului Universitar Korneuburg, expert în fertilitate, reproducere umană asistată și terapie hormonală de substituție, a vizitat Spitalul Polisano.

În cadrul acestei vizite de lucru, la care au participat, alături de conducerile clinicilor, conf.dr. Paul Porr, dr. Ovidiu Gligor și dr. Adriana Radu, a fost discutată încheierea unui parteneriat prin care oferta de servicii medicale a spitalului din Sibiu va fi dezvoltată cu aportul unor medici de renume din Austria. Această nouă colaborare prevede, în primă fază, dezvoltarea secțiilor de obstetrică-ginecologie, în cadrul cărora vor fi abordate cazuri patologice complexe, beneficiind de know-how-ul specialiștilor austrieci. Aceștia vor oferi consultanță medicilor sibieni și vor participa la intervențiile chirurgicale complicate realizate la Sibiu.

„Am găsit aici o echipă tânără și entuziastă și un spital cu o dotare excelentă. În urma vizitei, am constatat că avem și o viziune comună asupra conduitei medicale și a protocoalelor terapeutice acceptate la nivel internațional, astfel încât putem începe o colaborare pentru dezvoltarea serviciilor medicale, în primă fază în zona de obstetrică-ginecologie, FIV și neonatologie”, a declarat prof.univ.dr. Martin Imhof, la finalul întâlnirii.

Echipa de specialiști din Viena va veni la Sibiu, în curând, pentru primele intervenții chirurgicale, ce vor fi efectuate în cadrul Spitalului Polisano.

„În urma acestei colaborări, pacienții vor beneficia la Sibiu de aceleași standarde și același profesionalism pe care le pot găsi și în clinicile din Austria, având expertiza unora din cei mai mari specialiști din lume”, a declarat dr. Ovidiu Gligor, managerul spitalului Polisano.

Parteneriatul cu clinica vieneză prevede, în viitor, și dezvoltarea serviciilor pe alte linii disciplinare, o colaborare la nivel academic, prin organizarea de evenimente științifice comune, dar și dezvoltarea turismului medical, Sibiul având un potențial foarte mare, potrivit partenerilor externi, prin promovarea unor pachete de tipul ‘One Day Check-Up’, produs lansat de curând de Polisano.