Criterii externare coronavirus.

Medicover preia Spitalul Pelican

16.05.2018

Medicover a anunţat că a semnat o înțelegere pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni din cadrul Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sănătate din Oradea. Compania devine, aşadar, principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul țării, zonă cu o populație totală de aproximativ un milion de persoane.

Tranzacția necesită aprobare din partea Consiliului Concurenței.

“Mă bucur să pot ura bun venit Spitalului Pelican în familia Medicover. Facem un pas important în strategia noastră de dezvoltare și ne asigurăm o prezență puternică în această regiune alături de parteneri care împărtășesc pasiunea noastră pentru calitatea actului medical, dar și dorința de a crește. Împreună putem identifica noi oportunități și să oferim îngrijire medicală la cele mai înalte standarde pentru cât mai mulți pacienți”, declară Adrian Peake, General Manager, Medicover România.

Acordul dintre cele două companii vizează achiziția unui pachet de 80% din operațiunile Spitalul Pelican.

Valoarea tranzacției se ridică la 23 milioane de euro, sumă care include prețul de achiziție, plata datoriilor, transferul unor active și investiții în zona operațională.

“Suntem încântați să ne alăturăm Grupului Medicover. Încrederea acestui grup în dezvoltarea pe termen lung a serviciilor medicale din România se pliază pe misiunea noastră. Împreună vom putea să ne dezvoltăm infrastructura și serviciile oferite populației din regiunea noastră”, declară Dr. Ovidiu Cacuci, unul dintre fondatorii Spitalul Pelican.

Pachetul minoritar de acțiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceștia urmând să-și mențină pozițiile în structura administrativ-operațională.

“Colaborarea cu unul dintre cele mai cunoscute spitale private din România va oferi pacienților noștri acces la cele mai bune servicii medicale, combinând cunoștințele medicale ample ale doctorilor din spitalul Pelican cu experiența îndelungată a Medicover în a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate și cu experiența Synevo ca partener științific în diagnostic de laborator. Vom continua să ne dezvoltăm rețeaua în regiunea de nord-vest, pentru a îmbunătăți accesul pacienților noștri la servicii de laborator”, declară Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Spitalul Pelican operează o unitate cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare

Fondat în 1992 de către o echipă de medici chirurgi, Spitalul Pelican este cel mai mare furnizor de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul ţării. Compania se află într-un proces de extindere prin construcția unei noi facilități cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați care va aduce un plus de 100 de paturi și o unitate dedicată cercetării. Această construcție va include și spații de îngrijire de specializare înaltă pentru intervenții cardiologice sau chirurgie laparoscopică 3D având în vedere faptul că nu există alți furnizori privați similari. Spitalul Pelican a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro, și EBITDA de 3,7 milioane euro.