Stiri: Sanatate

Rezultate farmacii 2023

Mediplus Exim SRL vrea să preia Gedeon Richter Farmacia

10.11.2022

Mediplus Exim vrea să preia Gedeon Richter Farmacia. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Mediplus Exim SRL intenţionează să preia Gedeon Richter Farmacia SA şi Pharmafarm SA.

Gedeon Richter Farmacia SA

Gedeon Richter Farmacia SA activează pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice și operează, la nivel național, 94 de farmacii.

Pharmafarm SA este o companie prezentă pe piața comerțului cu ridicata a produselor farmaceutice și parafarmaceutice.

Mediplus Exim SRL

Mediplus Exim SRL este activă pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice şi face parte din grupul controlat de Penta Investments Limited, un grup specializat în investiții pe termen lung. În România, grupul Penta operează farmaciile “Dr. Max” şi “Sensiblu”.

Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citește și The Sherwin-Williams Company vrea să preia Industria Chimica Adriatica. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței