Sanatate

Medirest

Medirest, sănătate îmbunătățită prin nutriție

01.01.2022

Propunerea Medirest pentru pacienții spitalelor din România se bazează pe experiența companiei de a oferi servicii personalizate și dedicate pentru sectorul medical. EUREST ROM, subsidiara locală a grupului britanic Compass, specializată în servicii de  alimentație publică, a împlinit de curând 20 de ani de activitate pe piața din România. Compass Group operează în 45 țări de pe toate continentele, își are sediul în Anglia și a împlinit 80 de ani de activitate în acest an. În prezent, EUREST ROM operează în 75 de locații pe tot teritoriul României și în contracte de tip rețea, cu mai multe puncte de lucru.

EUREST ROM este prezentă acolo unde unele dintre cele mai mari companii locale și internaționale își desfășoară activitatea, în special în marile orașe sau la periferia acestora: Cluj, Timișoara, Brașov, Arad, București, Sibiu, Iași, Pitești, Ploiești, Craiova, dar este prezentă și în localități mai mici, cum ar fi Mioveni, Zalău, Lehliu sau Slatina.

EUREST ROM a împlinit de curând 20 de ani de activitate pe piața din România

Activitatea firmei este structurată pe mai multe activități și brand-uri:

  • Eurest și Delimarche – în sectorul de operare al restaurantelor din incinta companiilor și centrelor de business;
  • Medirest – în sectorul de sănătate (spitale de stat și private, centrele de asistență pentru seniori);
  • EUREST Services – pentru serviciile de Soft FM, cleaning și mentenanță (industrial și spații de birouri);
  • Scolarest, pentru operarea restaurantelor din incinta școlilor;
  • Cardinal, pentru evenimentele VIP.

„Medirest este un brand internațional al Compass Group ce oferă servicii dedicate sectorului de asistență medicală. Leader în piața de referință în multe dintre cele 15 țări în care este prezent, brandul este exclusiv destinat operațiunilor din spitale, centre de zi și clinici, centre de tratament sau centre de îngrijire seniori”, declară dna. Evelina Năstăsescu, Country Managing Director în cadrul Compass Group.

Sectorul  Healthcare & Senior Living are o pondere de 29% din totalul de 20,19 miliarde de lire sterline generat de grup în 2020.

Medirest, performanță din pasiune

Activitatea de zi cu zi este influențată de promisiunea brandului Medirest. Această promisiune pune pe primul loc bunăstarea pacienților, a familiilor acestora, dar și a personalului medical. Totodată, abordarea brandului este una care ia în considerare factorul uman, astfel încât să poată oferi cele mai bune produse și servicii clienților săi.  De la planificarea strategică, până la relația zilnică cu pacienții spitalelor și personalul aferent acestora, Medirest își dorește să fie recunoscut pentru serviciile de înaltă calitate, dar și pentru capacitatea de a construi relații bazate pe transparență și încredere.

Medirest își dorește să fie recunoscut pentru serviciile de înaltă calitate, dar și pentru capacitatea de a construi relații bazate pe transparență și încredere

Recunoscând importanța pe care o alimentație sănătoasă o are în recuperarea pacienților, compania pune la dispoziție servicii și produse care reflectă în totalitate valorile sale. În spitalele și centrele de asistență pentru seniori, mâncarea este mai mult decât o simplă parte a operațiunii. Ea susține vieți, poate contribui la vindecarea pacientului și poate transforma experiența – atât pentru pacienți, cât și pentru vizitatori.

„Ofertele personalizate pe care le propunem în sectorul medical vin în sprijinul spitalelor care își doresc să le asigure pacienților servicii pe măsura așteptărilor acestora”, conform reprezentantului companiei.

Alimentele hrănitoare și sigure, punctul culminant al zilei

Pentru fiecare pacient în parte, Medirest se angajează că meniurile oferite sunt hrănitoare și sigure. Pentru seniori, Medirest garantează că serviciile creează și mențin un mediu de „acasă departe de casă” și un sentiment de comunitate care este important pentru instituțiile de îngrijire a seniorilor  și rezidenții acestora. Nutriționiștii Medirest și artiștii din bucătărie promit că mesele devin cele mai așteptate momente ale zilei.

Alimentele hrănitoare și sigure devin punctul culminant al zilei fiecărui rezident

Cu zeci de ani de experiență în acest sector de specialitate, Medirest înțelege și poate anticipa nevoile unice ale clienților – și le îndeplinește eficient, sigur și rentabil, cu oameni dedicați, profesioniști și pasionați, care iubesc ceea ce fac, dar oferind, în același timp, servicii personalizate.

O stare de sănătate îmbunătățită prin nutriție

Medirest pune accent la nivel național pe dezvoltarea de parteneriate cu spitalele de stat și private, precum și cu centrele de asistență seniori, pentru a le oferi o altă experiență culinară. Cu sprijinul personalului specializat în nutriție, cu meniuri adecvate pentru tipurile de pacienți aflați în spitale, Medirest face în permanență eforturi pentru a îmbunătăți starea de bine și chiar de sănătate.

Meniurile sunt dezvoltate de către dieteticienii și nutriționiștii Medirest, împreună cu managementul spitalelor, clinicilor sau centrelor de seniori pentru a se asigura că toate nevoile pacienților sau ale rezidenților sunt îndeplinite, iar mesele servite vin să completeze serviciile de îngrijire excepționale pe care aceștia le primesc.

Steamplicity, sistemul unic de gătit

Steamplicity reprezintă un sistem unic de gătit la aburi, dezvoltat de către Compass Group, care permite ca mâncarea proaspătă să fie gătită în maxim 5 minute, folosindu–se echipament minimal.

Prin acest mod de a prepara mâncarea se reduce consumul de energie, dar și irosirea alimentelor. Totodată, deșeurile de ambalaje sunt semnificativ reduse prin folosirea de materiale reciclate.

Steamplicity reprezintă un sistem unic de gătit la aburi dezvoltat de către Compass Group

„Steamplicity reprezintă un sistem inovator creat special pentru a livra servicii de food excepționale pentru sectorul medical, unde atenția la detaliu este extrem de importantă. Suntem extrem de încântați de meniurile Steamplicity pentru că sunt apetisante și hrănitoare, iar pacienții le iubesc!” – Asociația Pacienților UK.

Avantajele Steamplicity

Steamplicity vine la pachet cu o serie de avantaje de netăgăduit, reprezentate de:

  • COST– reducerea costurilor cu forța de muncă;
  • CALITATE – constantă în ceea ce privește livrarea de produse calde, proaspăt gătite;
  • NUTRIȚIE – mâncare mai sănătoasă, recuperare mai rapidă, cu alte cuvinte pacienți fericiți;
  • FLEXIBILITATE – disponibilitate de furnizare a mâncării proaspete 24/7;
  • SPAȚIU – mai puțină preparare, mai puțin spațiu de stocare.

„Unul dintre mesajele esențiale pe care încercăm să îl transmitem clienților prin brandul Medirest este acela că, indiferent de nevoile pe care le–ar putea avea, suntem încrezători că împreună vom găsi calea potrivită și soluțiile adecvate, pentru a îmbunătăți condițiile pacienților în spitalele din România și totodată putem dobândi încrederea și mulțumirea personalului care activează în unitățile de îngrijire, de care România are astăzi mare nevoie”, concluzionează dna. Evelina Năstăsescu, Country Managing Director în cadrul Compass Group.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/eurest-rom-lider-in-domeniul-furnizorilor-de-servicii-de-alimentatie/