MedLife a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni din cadrul grupului de firme Dent Estet

20.04.2016

MedLife anunță începerea unui nou parteneriat de amploare, ca urmare a achiziției pachetului majoritar de acţiuni din cadrul grupului de firme Dent Estet. În prezent, Dent Estet este cel mai mare operator de servicii stomatologice din ţara noastră, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și din punct de vedere al numărului de unități, grupul reunind şaăte clinici în București și în țară.

Având o experiență de peste 17 ani în medicina dentară din România, grupul de clinici este recunoscut drept pionier în materie de tendințe și inovație în medicina dentară românească. De-a lungul timpului, compania s-a diferențiat puternic prin supraspecializările în tratamente dentare pentru fiecare catogorie de vârstă în parte, adulți, adolescenți și copii, echipa medicală obținând numeroase certificări în Europa și Statele Unite. De asemenea,Dent Estet este recunoscută pentru dotările clinicilor, o bună parte din echipamentele disponibile fiind lansate în premieră pe piața românească.

Compania stomatologică a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro, iar pentru 2016 și-a bugetat o creștere de 20%.

“Dent Estet reprezintă unul dintre puținele business-uri de nișă din România care a avut încă de la început o strategie de business bine definită în ceea ce privește dezvoltarea și extinderea companiei, înregistrând și o creștere constantă de la an la an. Aceste valori comune au reprezentat o premiză foarte bună pentru a ne uni forțele și a acționa sub umbrela unui sistem integrat, fiind o premieră în ceea ce privește alinierea a doi lideri în piața de servicii medicale private din România. În următoarea perioadă țintim să extindem grupul de clinici Dent Estet cu cel puțin 1-2 unități noi în fiecare an, stomatologia urmând să devină una dintre cele șase divizii de business din cadrul MedLife, alături de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternităti și farmacii”, a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, Oana Taban, fondator și managing partner al grupului Dent Estet, va păstra integral atribuțiile de management în cadrul grupului, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare și extidere a rețelei Dent Estet. De asemenea, Oana Taban va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife.

“Suntem onorați de parteneriatul cu MedLife și de faptul ca eforturile noastre din ultimii 17 ani au fost recunoscute și apreciate de liderul incontestabil al pieței serviciilor medicale din România. Ne-am alăturat unei companii cu care împărtășim aceleași valori și care s-a dezvoltat, așa cum a făcut și Dent Estet, punând mereu nevoile pacienților în centrul activității sale. De aceea, suntem încrezători că împreună vom contribui la creșterea business-ului, dar și a pieței de profil, investind constant în educație, inovație și continuă dezvoltare a echipei de specialiști. De asemenea, în continuare vom oferi medicilor noștri suportul necesar pentru a se dedica integral actului medical si evoluției lor profesionale” a spus Oana Taban, Managing Partner Dent Estet.

Achiziționarea grupului de clinici reprezintă cea de-a 10 tranzacția derulată de grupul MedLife, primele nouă fiind încheiate. Tranzacția este în curs de avizare de Consiliul Concurenței – o procedură standard care se va extinde pe parcursul următoarelor luni.

„Am finalizat de curând toate tranzacțiile anunțate în ultimele luni, respectiv Centrul de imagistică Prima Medical din Craiova, Banca de celule stem Cells Stem Bank din Timișoara și grupul de clincii și laboatoare Diamed. În acest moment, suntem în discuții avansate cu 4-5 operatori de servicii medicale, și ne-am propus ca în următoarele 18 luni să finalizăm tranzacții cu firme a căror cifră de afaceri depășește 20 milioane euro” a mai spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

MedLife a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri cumulată de 101,5 milioane euro, și estimează că, în 2016, va înregistra o creștere de 30%.

 

 

Citiți și despre:

  • MedLife achiziționează 55% din grupul medical SAMAMedLife achiziționează 55% din grupul medical SAMA MedLife a anunţat demararea procesului de cumpărare a pachetului majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest. Grupul este unul dintre cei mai importanți operatori medicali din […]
  • MedLife preia o bancă de celule stemMedLife preia o bancă de celule stem Furnizorul de servicii medicale private de MedLife intră pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziționare a pachetului majoritar din banca de celule stem Stem Cells Bank din […]
  • Diamed Center, preluat de MedLifeDiamed Center, preluat de MedLife MedLife a preluat integral reţeaua de laboratoare Diamed Center, cu activităţi în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani. Compania ajunge, astfel, la şase tranzacţii efectuate în decurs de un an, după […]
  • Afaceri în creştere cu 31% pentru DENT ESTETAfaceri în creştere cu 31% pentru DENT ESTET DENT ESTET, companie membră a grupului MedLife, a încheiat primele trei trimestre ale anului 2017 cu o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, în creștere cu 31% comparativ cu aceeași perioadă a anului […]
  • Dent Estet sărbătorește 20 de ani în România. Ce planuri are compania?Dent Estet sărbătorește 20 de ani în România. Ce planuri are compania? Dent Estet intră în cel de-al douăzecilea an de activitate. Grupul de clinici deține, în prezent, un număr de 320 de angajați și colaboratori, dintre care peste 90 sunt medici. În plus, compania deține o […]