Slide

Stiri: Sanatate

MedLife vrea să preia grupul Medici’s

MedLife a ajuns la o cotă de piaţă de 45% pe segmentul abonamentelor

20.01.2015

MedLife a înregistrat la nivelul anului 2014 un număr de 320.000 de abonați în creștere cu 16,5% față de 2013. Totodată, potrivit datelor existente, compania a depășit o cotă de piață de 45% la nivel național, fiind pentru prima dată când un operator medical privat înregistrează o pondere atât de mare pe piața de abonamente medicale de la lansarea acestora, în anul 1996, când piața era dominată de doi operatori medicali.

Pentru acest an, compania vizează un avans de 20%, dublu față de ritmul de creștere al pieței de profil.

“Abonamentele medicale reprezintă unul din serviciile care ne-au consacrat drept liderul pieței de servicii medicale private din România. Ne-am dezvoltat continuu pe această piață a abonamentelor preplătite și în mai puțin de 10 ani de când am intrat pe această piață, am ajuns lider detașat, având aproape jumătate din numărul total al abonaților la nivel național. Privind în perspectivă, vizăm  în continuare o creștere accelerată a portofoliului de abonați în special la nivel regional, unde piața este abia la început și are un potențial mare de creștere”, a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Conform acestuia, creșterea targetului pe segmentul corporate a fost ajutată și ca urmare a deschiderilor din ultimul an, în care au fost inaugurate trei clinici de mari dimensiuni în Iași, Galați și Constanța.

”Mai mult, credem că această presiune se va accentua și mai mult în condițiile în care, după achiziția grupului Sama se va face simțită din ce în ce mai mult prezența, în premieră, a unui furnizor privat de servicii medicale cu amprentă națională, care a atins și cel mai mare număr de clinici proprii în România – 29 de unități” a mai spus Mihai Marcu.

Intenția de a extinde accelerat portofoliu de abonați MedLife, în special la nivel regional, este principalul obiectiv de business al Mirelei Dogaru, noul Corporate Manager al companiei, care a preluat această funcție începând cu luna noiembrie a anului trecut, devenind în același timp membru în Comitetul Director al MedLife.