MedLife a obţinut un credit de 56 milioane de euro. Ce investiţii va realiza compania?

03.03.2016

MedLife a semnat împreună cu un sindicat de bănci coordonat de Banca Comercială Română, din care mai fac parte ING Bank, Raiffeisen Bank și BRD-Groupe Societe Generale, un contract de credit în valoare de 56 milioane euro. Potrivit reprezentanților companiei, 20 milioane de euro din fondurile contractate sunt destinate exclusiv proiectelor de achiziții planificate pentru perioada imediat următoare, în vederea extinderii accelerate a operațiunilor MedLife la nivel național.

De asemenea, compania va suplimenta suma de 20 milioane de euro cu minim alte 5 milioane euro, fonduri proprii, valoarea totală a bugetului de achiziții ridicându-se la un minim de 25 milioane euro.

„În acest moment ne aflăm în competiție pentru toate companiile medicale din sectorul privat românesc și nu numai, iar cu unele dintre acestea suntem deja în discuții avansate. Nu excludem nici posibilitatea unor noi finanțări / alianțe pentru achiziții de anvergură, aceste direcții fiind parte a strategiei de business prin care vizăm să ne consolidăm poziția de lider și să ne distanțăm semnificativ de locurile doi și trei de pe piață”, a declarat Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operațiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Din 2010 și până în prezent MedLife a derulat 9 tranzacții de preluare a unui operator local, șase dintre acestea fiind anunțate în ultimele 12 luni.

„Suntem operatorul cu cea mai mare experiență în achiziții din sectorul medical privat românesc, iar faptul că toți acționarii companiilor preluate sunt și acum implicați în business, reprezintă o confirmare a faptului că suntem un partener de încredere și vizăm o relație pe termen lung. Invităm medicii și fondatorii care iau în calcul să vândă un pachet de acțiuni din companiile pe care le dețin în domeniul medical să ni se alăture și să își continuie activitatea în parteneriat cu noi”, a mai spus Mihai Marcu.

Pe lângă proiectele de achiziție, MedLife va continua să își extindă operațiunile și prin proiecte de tip green field. Astfel, furnizorul de servicii medicale intenționează să își extindă rețeaua de hyperclinici cu 2 unități noi, dar și rețeaua de spitale cu o nouă unitate de mari dimensiuni, toate fiind planificate pentru orașe din țară cu peste 200.000 de locuitori.

În plus, MedLife va continua să investească în retehnologizarea unităților existente. În acest moment compania are în derulare achiziționarea a două noi echipamente de RMN, un computer tomograf de 128 slice-uri și a cel puțin 15 ecografe mono și pluridisciplinare de ultimă generație, valoarea totală a investiției depășind 5 milioane de euro. Datorită investițiilor constante în echipamente de ultimă generație, dar și a numărului impresionant de aparate aflate în dotare, MedLife a devenit probabil cel mai mare operator inclusiv pe segmentul de imagistică medicală din România.

„2016 a început cu rezultate peste așteptări, am înregistrat o creștere de peste 20% în primele două luni față de aceeași perioadă a anului trecut în condițiile în care contractele cu CNAS au scăzut cu 15% față de aceeasi perioadă a anului trecut. Această evoluție vine să confirme încă o dată faptul că strategia de business pe care o urmăm este în direcția bună și că există în continuare premize mari de creștere”, a mai afirmat Mihai Marcu.

 

 

Citiți și despre: