Stiri: Sanatate

MedLife

MedLife vrea să preia o companie de distribuţie a produselor farma

05.05.2021

MedLife SA are în plan să preia compania Pharmachem Distribuție SRL. În acest context, Consiliul Concurenței a anunţat că analizează tranzacția prin care MedLife SA intenționează să preia compania Pharmachem Distribuție SRL, întrucât reprezintă o concentrare economică şi trebuie să aibă aprobarea instituţiei.

Activitatea grupului MedLife

Grupul MedLife desfășoară activități pe piața serviciilor medicale private de sănătate și pe cea a comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice în magazine specializate, dar și în ale domenii, precum:

  • servicii de dezvoltare imobiliară
  • servicii brokeraj și asigurări
  • fabricare de dispozitive și instrumente medicale și stomatologice

Pharmachem Distribuție SRL are ca obiect principal de activitate comercializarea cu ridicata a produselor farmaceutice și parafarmaceutice.

Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

Instituţia a anunţat că, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție reprezintă o concentrare economică care trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Aşadar, Consiliul Concurenţei va evalua această operațiune de preluare în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. După aceea, instituţia va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

La finele anului trecut, MedLife a anunţat preluarea pachetului integral de acțiuni ale grupului de companii CED Pharma.

CED Pharma face parte dintr-un grup de firme care are în componență 6 farmacii, toate localizate în București. La nivelul anului 2019, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, în creștere cu 6% față de anul precedent.

Citeşte şi MedLife preia grupul de companii CED Pharma