Furnizorul de servicii medicale private de MedLife intră pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziționare a pachetului majoritar din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timișoara.
Aceasta este cea de-a doua achiziţie inițiată de companie anul acesta, după preluarea pachetului de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, din Oltenia.
Stem Cells Bank își desfășoară activitatea în București și în Timișoara, în cel din urmă oraș aflându-se și banca de depozitare.
„La cinci ani de la prima tranzacție prin care am achiziționat un operator local, putem spune că am dobândit deja un know-how relevant și că achizițiile vor căpăta o pondere și mai importantă în cifra noastră de afaceri. Această nouă tranzacție ar însemna pentru noi, pe de o parte, consolidarea poziției de lider în vestul României și, pe de altă parte, inaugurarea unei noi linii de business – recoltarea și depozitarea celulelor stem. Decizia de a intra pe această nouă linie de business reprezintă un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru. Avem peste 3.500 de nașteri anual în cele trei maternități ale noastre, cel mai mare număr de nașteri din domeniul privat, iar odată cu integrarea acestui nou serviciu vom putea oferi soluții complete pentru mamă și copil în regim propriu, de la monitorizare sarcină și naștere, la depozitarea celulelor stem și îngrijirea copilului, toate sub umbrela MedLife”, a declarat Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.
După finalizarea preluării, MedLife va deține pachetul majoritar, iar acționarii actuali vor deține pachetul minoritar și vor continua să asigure managementul companiei și pe viitor.
„Pentru noi, un parteneriat cu cel mai mare operator de pe piața serviciilor medicale private ar însemna o oportunitate extraordinară în evoluția activității noastre, iar finalizarea acestei tranzacții ne-ar permite să oferim tehnologiile noastre medicale de procesare și depozitare a celulelor stem unui număr și mai mare de viitori părinți”, spune Dimitrios Bimpis, Managing Partner, Stem Cells Bank.
Stem Cells Bank a fost deschisă în 2010 la Timișoara și este banca de celule stem cu cel mai modern sistem de procesare din ţara noastră, bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2, și totodată singura bancă privată de celule stem din regiunea Balcanică ce foloseşte această tehnologie.
„În domeniul nostru de activitate, aflat într-o permanentă dezvoltare, este esențial să dispui de cea mai înaltă tehnologie. Atunci când am înființat Stem Cells Bank, principalul nostru obiectiv a fost să dezvoltăm un laborator biotehnologic de referință în România, prin utilizarea tehnologiei de ultimă generație în izolarea și stocarea de celule stem din sângele cordonului ombilical. Suntem mândri că laboratorul nostru reprezintă, în prezent, la cel mai înalt nivel, comunitatea biotehnologică din România și nu numai”, adaugă Dimitrios Bimpis.
Pentru anul curent, MedLife estimează o cifră de afaceri de 100 de milioane euro și continuă planurile de achiziții la nivel regional, cu intenția declarată ca cel mai mare operator de servicii medicale din România să rămână o companie cu capital majoritar românesc.