Drepturile de preferinta Norofert

MedLife şi CONPET, incluse în proiectul InvestingRomania

22.06.2017

Companiile MedLife și CONPET, care au intrat în componența indicelui BET în urmă cu trei luni, au fost incluse în proiectul InvestingRomania.com, primul motor informațional dedicat investitorilor lansat de Bursa de Valori București (BVB).

Ca urmare a includerii MedLife și CONPET în cadrul InvestingRomania.com, investitorii vor avea acces la știri, rapoarte ale analiștilor asupra acestor companii și vor putea folosi în analiza lor comparatorul, instrument care le permite să compare atât pe baza indicatorilor de tranzacționare, cât și a celor financiari. CONPET are ca principală activitate transportul prin conducte și pe calea ferată a țițeiului intern și din import, gazolinei, condensatului și etanului lichid către rafinăriile din România, în timp ce Medlife este cel mai mare operator privat de servicii de sănătate din România.

„MedLife și CONPET se alătură grupului prestigios de companii incluse în InvestingRomania și care respectă un înalt standard în comunicarea cu investitorii. Acest portal a ajuns la scurt timp de la lansare apreciat și urmărit atât pe plan local, cât și internațional, de investitori individuali și instituționali, actuali sau potențiali” spune Ludwik Sobolewski, CEO al BVB. Selecția companiilor incluse în proiect este una extrem de riguroasă, spune CEO-ul BVB. „Pentru ca o companie să fie selectată în proiect, BVB a luat în considerare o serie de criterii cum ar fi raportarea prin noul sistem IRIS atât în limba română, cât și în limba engleză, o bună guvernanță corporativă și acoperirea de către minimum doi analiști financiari,” explică Ludwik Sobolewski.

Portalul InvestingRomania.com a fost dezvoltat, aparține și este întreținut de către societatea Bursa de Valori București (“BVB”), având scopul de a servi ca sursă specifică și complexă de informare a investitorilor de pe piața de capital în privința societăților admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere și sistemul alternativ de tranzacționare administrate de BVB, pe baza informațiilor, analizelor și documentelor încărcate de către terțe părți care au acceptat să furnizeze informații pe portal, incluzând: Societăți listate, colaboratori ai BVB, inclusiv analiști ai unor societăți de servicii de investiții financiare și instituții de credit.

 

 

Citiți și despre: