Stiri: Agricultura

Cuantum per hectar plati unice 2021

Memorandum de cooperare în domeniul agriculturii între România şi Qatar

25.05.2015

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, s-a întâlnit ieri, la Doha, Qatar, cu omologul său, ministrul Mediului, Ahmad Al-Hemaidi, la sediul instituției. Discuțiile au vizat crearea unui cadru în vederea realizării unui memorandum de cooperare între România și statul Qatar pentru inițierea unor relații bilaterale în domeniul agriculturii.

Facem precizarea că până în prezent nu a existat un acord privind relațiile bilaterale în domeniul agriculturii iar viitorul acord va viza domeniile cercetării, al creșterii animalelor, al produselor vegetale, precum și al horticulturii.

„Având în vedere că în Qatar se importă circa 90% din produsele agroalimentare, comerțul poate reprezenta o soluție pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale. În cadrul discuțiilor de astăzi, a fost reiterată ideea că România va trimite primul său atașat agricol la Doha, în vederea dezvoltării unui punct de intrare pentru regiunea Golfului pentru produsele agricole românești”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrul Mediului din Qatar a reînnoit invitația, acceptată de partea română, de a participa alături de agenți economici la Târgul internațional de agricultură din luna noiembrie, AGRITEQ 2015, care se va desfășura la Doha.

În cadrul vizitei din 24 mai 2015, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a avut o întrevedere și cu managementul companiei Hassan Food, interesată de investiții și comerț.