Stiri: Social

Mensa își deschide porțile în fața copiilor inteligenţi, de 1 Iunie

30.05.2015

Pe 1 Iunie, Mensa Romania își deschide porțile în fața copiilor inteligenți. Organizaţia a anunţat că va reduce vârsta minimă pentru acceptarea de noi membri de la 11 la 9 ani. Prin reducerea baremului de vârstă, Mensa România își dorește să atragă cât mai mulți dintre copiii supradotați din România în rândurile Mensa Gifted Youth, comunitatea școlarilor cu inteligență înaltă, unde cei cu capacități intelectuale și aptitudini deosebite pot interacționa între ei.

La ora actuală, Mensa Romania recrutează membri prin testări proprii, administrate și organizate după regulile stabilite de Mensa International. Testarea Mensa este de tipul matrici progresive Raven, versiune destinată pentru evaluarea inteligenței persoanelor cu vârsta de peste 11 ani.

În vederea atragerii copiilor din segmentul de vârstă 9-11 ani, 30a decis acceptarea în organizație de membri minori și în baza testării WISC IV, susținute sub supravegherea unui psiholog autorizat. Condiția de eligibilitate este cea prevăzută în Statutul Mensa: scorul IQ obținut să-l plaseze între cei mai inteligenți 2% din populație.

Scala de inteligență WISC – ediția a IV-a este un instrument clinic de evaluare a abilitaților cognitive pentru copii cu vârste între 6 și 16 ani. Metoda WISC IV a fost tradusă și adaptată în ţara noastră de un colectiv de experți în domeniul evaluării psihologice și a psihodiagnosticului.