Stiri: Economie

Mese rotunde organizate pentru administrațiile locale

06.06.2016

Uniunea Națională a Patronatelor din România a organizat, pe parcursul a câteva luni, mese rotunde cu candidații la funcția de primar din 10 capitale de județ, creând astfel o relație constructivă cu administrațiile locale.

Astfel, candidații din cele 10 orașe – București, Constanța, Tulcea, Bacău, Ploiești, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara – au participat la mese rotunde organizate de UNPR cu scopul de a defini modul de colaborare cu mediul de afaceri local al administrațiilor locale, câștigătoare în urma alegerilor.

În urma dezbaterilor s-a ajuns la concluzia că următoarele direcții ale activității noului primar sunt transparentizarea administrației, debirocratizarea, accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului în consens cu nevoile mediului de afaceri, realizarea unei comunicări continue cu patronatele locale.

De asemenea, UNPR a propus constituirea a două comisii mixte administrație-patronate de monitorizare a organizării și desfășurării achizițiilor publice și de dialog economic, model consacrat deja de 8 ani în județul Bihor. În acest mod, patronii sunt chemați să participe la actul decizional în ceea ce privește dezvoltarea economică a municipiului și la eliminarea suspiciunilor legate de organizarea achizițiilor publice.

Toți participanții au fost de acord cu această propunere și, la sfârșit, au semnat un angajament cu obiectivele asumate în condițiile câștigării alegerilor.