Stiri: Companii

MET Group

MET Group se extinde în regiunea Asia-Pacific

04.10.2023

MET Group, furnizor de servicii energetice integrate cu sediul în Elveția, deschide un birou în Republica Singapore, ca parte a strategiei de extindere susținută. MET Asia Pte. Ltd., filială deținută în proporție de 90% de MET Group și 10% de Keppel, crește aria de activitate MET în regiune, concentrându-se pe consolidarea portofoliului de GNL al grupului la nivel global și majorarea bazei de active din Asia-Pacific.

MET Group se extinde în Asia-Pacific. O etapă importantă

MET Group, una dintre companiile energetice europene cu cea mai rapidă creștere, axată în principal pe evoluția de succes în Europa, atinge o etapă importantă prin extinderea pe piețele energetice din Asia. Sediul central al MET Asia va fi în Singapore.

Noua filială a MET accelerează dezvoltarea portofoliului de GNL al companiei, aflat în plină expansiune, dincolo de Europa precum și investițiile în active din regiune.

Cooperarea cu Keppel

MET va dezvolta operațiunile comerciale din Asia în cooperare cu Keppel, companie cu sediul în Singapore, care deține 10% din acțiunile MET Group. Cele două companii au înființat recent o societate mixtă, Keppel MET Renewables, pentru a valorifica oportunitățile de energie regenerabilă în Europa, urmând ca Keppel și MET să extindă parteneriatul și în Asia.

Cine va conducere MET Asia?

Sándor Fasimon, manager cu experiență în domeniul energiei, apreciat la nivel internațional, a fost numit director executiv MET Asia. În cariera sa de peste 25 de ani, acesta a ocupat poziții de conducere la nivel internațional în cadrul unor companii integrate din domeniul petrolului și gazelor naturale în Europa, Orientul Mijlociu și Asia contribuind prin cunoașterea și experiența aprofundată a industriei energetice globale.

„Ne așteptăm ca MET Asia să fie un viitor motor al strategiei noastre de dezvoltare, și o poartă de acces pentru piețele globale de mărfuri”, a declarat Benjamin Lakatos, președinte și director general al MET Holding.

Citește și iO Partners România lansează un departament strategic de consultanță în domeniul energetic