Stiri: Companii

Metal Work estimează un avans de 20% al exporturilor

19.08.2014

Metal Work estimează că va înregistra în acest an o creştere de 10% a cifre de afaceri, vizând de asemenea un avans de 20% a exporturilor. Compania produce sisteme metalice pentru gips-carton, fiind și singurul producător român de sisteme metalice pentru tavane casetate și palisaje viticole. În acest an, Metal Work împlinește 20 de ani, timp în care a realizat în ţara noastră investiții totale de 10 milioane de euro.

”Cea mai mare parte din investiții au fost direcționate către cele 17 linii de producție și utilaje, pe care le avem în prezent (mașini de profilat, mașini de tăiat și fâșiat, prese, poduri rulante, macarale, moto-stivuitoare, linii automate pentru ambalat și imprimat etc). Capacitatea mare de producție, tehnologia modernă și forța de muncă specializată,ne-au permis să ținem pasul cu nevoile și schimbările pieței, să întâmpinăm cererea cu oferte potrivite, să ne menținem anual cota de piață”, a declarat Paul Goia, director național de vânzări la Metal Work.

Compania deține o cotă de 50% din piața de profile pentru tavane casetate, piață estimată la circa 3,5 milioane de metri liniari și a cărei valoare se ridică la 2 milioane de euro. Pe piaţa de profile metalice pentru gips-carton, compania are o cotă de aproximativ 20%. Această piaţa este estimată la 18 milioane de euro și 40 milioane de metri liniari, în anul 2013.

“Planurile Metal Work pentru anul în curs vizează în principal creșterea exporturilor, consolidarea afacerii și menținerea cotei de piață. Compania estimează pentru 2014 afaceri cu 10 procente mai mari ca în 2013 când a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane de euro”, a afirmat reprezentantul companiei.

Sistemele metalice pentru tavane casetate reprezintă 15% din totalul business-ului, 80% sunt profilele metalice pentru gips-carton,iar spalierii și tutorii metalici pentru agricultură reprezintă restul de 5%.

”În prezent 25% din producție ajunge la export, pe piețele din Algeria, Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Elveția, Franța, Grecia, Israel, Italia, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Ungaria. Anul acesta ne concentrăm pe creșterea cu 20% a exporturilor, suntem deja în discuții pentru a livra în țările arabe din Golful Persic”, a afirmat Paul Goia.

Acesta a mai spus că avansul afacerilor va fi susţinut de exporturi, dar și de dezvoltarea sectorului de agricultură, pe acest segment existând un potențial de creștere extraordinar.