Stiri: Social

Meteo 11-12 ianuarie 2022

Meteo 11-12 ianuarie 2022. Avertizarea făcută de meteorologi

11.01.2023

Meteo 11-12 ianuarie 2022. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări meteo valabile până pe 12 ianuarie. Se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului.

Informare meteo

Interval de valabilitate: 11 – 12 ianuarie, ora 10

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului

În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice.

Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei.

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Meteo 11-12 ianuarie 2022. Cod galben

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie, ora 22

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte

În intervalul menționat în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 18 – 11 ianuarie, ora 22

Fenomene vizate: precipitații abundente

În județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

Vremea în București

Cerul va fi mai mult noros și va ploua, iar cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși 25…30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 7…11 grade și cele minime de 2…5 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare (în jurul a 45 km/h).

Citește și 10 cărţi de dezvoltare personală pe care oricine trebuie să le citească