Stiri: Stiri

Metlife primeste unda verde pentru fuziunea Alico cu fosta Aviva

07.10.2013

Grupul america Metline, care in momentul de fata detine 15 procente din piata locala de asigurari de viata a primit unda verde pentru fuziunea dintre Metropolitan Life, fosta Aviva, cu Alico.

Aceasta este etapa finală a procesului de preluare a fostei subsidiare locale a britanicilor de la Aviva, noteaza Ziarul Financiar. Grupul american, care a intrat pe piaţa românească în 2010 prin achiziţia Alico în cadrul unei tranzacţii globale, a preluat la ju­mătatea anului trecut de la grupul Aviva o companie de asigurări cu 250.000 de clienţi şi ac­ti­ve de 50 de milioane de euro.

Pe 1 noiembrie 2010, MetLife, Inc. a finalizat achizitia American Life Insurance Company. Aceasta tranzactie uneste doua companii internationale, solide, ce au avut o crestere sustinuta de-a lungul timpului. Prin aceasta alaturare se formeaza o organizatie globala, dinamica de asigurari de viata si beneficii pentru angajati, care va pune la dispozitia clientilor nostri si mai multe optiuni pentru a-si proteja viitorul, au informat cei de la Metropolitan Life pe site-ul oficial.

Fuzionarea care are la baza Alico si Metropolitan Life ar fi un pas mare pe piata asigurarilor din Romania, in conditiile in care specialistii din domeniu au avertizat cu ani in urma ca existenta piata se va restrange treptat odata cu venirea crizei economice.

Sursă: Ziarul Financiar