Stiri: Finante

Metropolitan Life lansează o componentă de investiții pentru asigurarea Dr. KID

29.07.2014

Metropolitan Life a lansat o componentă de investiții denumită „Invest” care poate fi atașată la asigurarea de sănătate Dr. KID adresată copiilor. Această opțiune suplimentară adăugată oricărui pachet Dr. KID oferă părinților soluția completă de protejare a sănătății copilului și de investire a economiilor pentru viitorul acestuia.

”Grupurile de discuții pe care le-am organizat cu părinții au condus la concluzia că, după ocrotirea sănătății copiilor, a doua responsabilitate principală a părinților este asigurarea unei educații alese pentru cei mici. În România un an de Universitate costă între 500 și 5.000 euro, iar la o universitate de prestigiu din Europa, taxele anuale pornesc de la 12.000 euro. Toate aceste informații, alături de dublarea numărului asigurărilor cu economisire și investiții pentru copii din portofoliul nostru în 2013 față de 2012, ne-au determinat să oferim părinților în același produs atât posibilitatea de a proteja sănătatea copiilor, cât și de a investi pentru un viitor mai bun al acestora prin soluția completă Dr. KID”, explică Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Opțiunea nou atașată funcționează astfel: Metropolitan Life investește suma direcționată în unul din cele trei fonduri de investiții, iar după un anumit termen – minimum 10 ani – clientul retrage suma acumulată din investiții pentru a oferi copilului său un început bun în viață.

Asigurările pentru copii reprezintă 10% din întregul portofoliu de produse al Metropolitan Life . Asigurarea Dr. KID a fost lansată la începutul lui 2014, iar polițele de acest tip reprezintă deja 60% din asigurările noi pentru copii încheiate în primele 6 luni din 2014.