Stiri: Companii

Metropolitan Life şi Junior Achievement lansează un program educațional

15.05.2014

Compania de asigurări Metropolitan Life susține dezvoltarea sănătoasă a copiilor printr-un program educațional dezvoltat de Junior Achievement România. Astfel, peste 1.500 de elevi își vor forma obiceiuri sănătoase și își vor dezvolta personalitatea prin activitățile desfășurate la clasele 0, I și II din mai multe școli din țară.

Programul de responsabilitate socială corporativă (CSR) „Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos” se va desfăşura în perioada mai 2014 – decembrie 2014, iar elevii vor beneficia de o experiență unică și interactivă la clasă. Ei vor lua parte la activități educaționale prin care vor învăța să își identifice trăsăturile care îi fac unici, își vor exprima propriile idei în grup, vor identifica obiceiurile care îi ajută să rămână sănătoși, vor fi încurajați să exploreze lumea profesională într-un mod creativ și vor identifica meserii legate de activitățile lor preferate.

”Pentru noi, părinții, este esențial să începem să dezvoltăm un stil de viață sănătos pentru copii încă de la o vârstă fragedă a acestora, într-un cadru organizat”, afirmă Theodor Alexandrescu, CEO Metropolitan Life.

Programul educaţiunal este implementat în două etape, cuprinzând activități desfășurate în timpul orelor de clasă și acasă, împreună cu părinții.

Prima etapă a fost deja inițiată în București, Brașov și Constanța şi cuprinde peste 500 de elevi, urmând să fie finalizază în iunie, la sfârșitul anului școlar.

A doua etapă a programului este mai extinsă şi se va desfășura în perioada septembrie – decembrie 2014, într-un număr mai mare de orașe și școli.

”Am ales să ne implicăm pentru a contribui la formarea unor deprinderi și obiceiuri sănătoase în rândul copiilor cu vârsta între 5 și 8 ani. Până la sfârșitul acestui an, peste 1.500 de elevi din mai multe școli din București și din țară își vor însuși principii de bază care să îi ajute să rămână sănătoși și să își formeze mai bine personalitatea. Ne asumăm astfel rolul asigurătorului de viață implicat în educația și dezvoltarea personală a copiilor”, a afirmat Theodor Alexandrescu.

Programul reprezintă componenta de CSR a primei asigurări de sănătate pentru copii lansată recent de Metropolitan Life – Dr. KID.