Stiri: Companii

Programul Metrorex Paste 2022 si programul STB Paste 2022.

Metrorex ia măsuri pentru dispersarea aglomerației din subteran

01.11.2016

În urma aglomerației repetate și a evenimentelor petrecute în ultima perioadă, în special pe magistrala 2 de metrou, Metrorex a întocmit și implementat o serie de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de transport subteran. Astfel, Metrorex a suplimentat numărul de trenuri în circulație la orele de vârf, 7:00 – 9:00 și 17:00 – 19:00, după cum urmează:

  • pe magistrala 2 se circulă cu 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de succedare de 3 minute;
  • pe magistrala 1 se circulă cu 21 de trenuri (2 trenuri suplimentare);
  • pe magistrala 3 se circulă cu 15 trenuri (2 trenuri suplimentare);
  • la orele de vârf, atât pe magistrala 1 cât și pe magistrala 3 se circulă la un interval de 3 minute între Nicolae Grigorescu și Eroilor și de 6 minute pe restul distanței.

Totodată, compania va monitoriza circulația trenurilor pentru evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele stațiilor și lucrează la modificarea graficelor de circulație a trenurilor de metrou pe magistralele 1 și 3, grafice ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2016. Soluția va asigura diminuarea intervalelor de circulație pe magistralele 1 și 3 astfel: 2 minute între Nicolae Grigoresc și Eroilor și 5 minute pe restul distanței.

Alte măsuri adoptate de Metrorex sunt: suplimentare cu personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a garniturilor de metrou la capetele de magistrale, precum și formarea de echipe mixte compuse din angajați ai Metrorex și ai Poliției Metrou pentru dirijarea fluxului de călători.

Activitățile desfășurate de echipele de supraveghere și îndrumare călători sunt:

–           informarea călătorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces și transport;

–           îndrumarea călătorilor către accesurile și zonele de peron cu încărcare redusă;

–           îndrumarea călătorilor cu privire la utilizarea tuturor ușilor de acces ale trenurilor;

–           limitarea accesului în stații în situații de supraaglomerare sau de urgență;

–           avizarea imediată a structurilor de coordonare asupra oricărei situații de urgență constatată, cu indicarea detaliilor necesare primei intervenții.

„Am considerat că în această situație intervenția este necesară în cel mai scurt timp cu putință, pentru că ne dorim să ne bucurăm în continuare de încrederea călătorilor și să le oferim cele mai bune condiții de transport. Mulțumim călătorilor pentru înțelegere și pentru faptul că utilizează metroul ca mijloc de transport!”, declară conducerea Metrorex.

De asemenea, au avut loc discuții cu conducerea RATB pentru găsirea unor soluții de suplimentare a transportului public de suprafață pentru preluarea fluxului mare de călători de pe tronsonul Berceni – Pipera. În cursul acestei săptămâni, Metrorex va participa la întâlniri cu reprezentanții ISU și cu personalul specializat pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a identifica și alte măsuri în vederea creșterii siguranței transportului subteran.