Stiri: Logistica

Metrou Drumul Taberei - Pantelimon.

Metrou Drumul Taberei – Pantelimon. Se extinde până la 31 martie 2025 termenul de finalizare!

25.09.2023

Metrou Drumul Taberei – Pantelimon. Guvernul a aprobat Hotărârea pentru aprobarea Amendamentului nr. 4 convenit între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii, prin scrisoarea semnată la Luxemburg la 28 iunie 2023 şi la Bucureşti la 4 iulie 2023 la Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucureşti – etapa a IV-a, Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei – Universitate, semnat la Bucureşti la 12 noiembrie 2009.

Se extinde până la 31 martie 2025 termenul de finalizare

Se extinde până la 31 martie 2025 termenul de finalizare a lucrărilor la Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei – Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei – Universitate, și implicit termenul final de disponibilizare a împrumutului pe care Metrorex l-a solicitat de la Banca Europeană de Investiții în acest sens.

Metrou Drumul Taberei – Pantelimon. Graficul de livrare a trenurilor de metrou

Extinderea acestor termene este necesară având în vedere că graficul de livrare a trenurilor de metrou destinate Magistralei 5 a fost afectat de o serie de factori, între care evoluția negativă a lanțurilor de aprovizionare sau criza mondială a componentelor electronice.

Citește și Turismul virtual, o nouă modalitate de a descoperi lumea