Stiri: Economie

MFE: Noi finanţări pentru modernizarea sectorului productiv

13.07.2015

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin Autoritatea de Management POS CCE, va finanța în cadrul Apelului de proiecte nr. 5-2014, aferent Operațiunii 1.1.1 — „Sprijin pentru consolidarea și modernizarea sectorului productiv prin investiții tangibile și intangibile” din cadrul Axei prioritare 1 POSCCE —„Un sistem de producție inovativ și ecoeficient” și proiectele care au obținut punctaje de peste 60 de puncte în urma evaluării.

„Precizăm că într-o primă etapă au fost acordate finanțări proiectelor care aveau un punctaj de cel puțin 80 de puncte, iar ulterior, în urma suplimentării creditelor de angajament, au fost finanțate și proiectele cu 78-79 de puncte”, au afirmat reprezentanţii MFE.

Ministerul Fondurilor Europene a identificat disponibilități suplimentare, fapt ce permite finanțarea tuturor proiectelor aflate pe lista de rezervă, respectiv proiectele care în urma procesului de evaluare și selecție au obținut punctaj între 60-77 și care pot fi implementate până la finele anului. Valoarea totală a asistenței financiare nerambursabile pentru aceste proiecte este de aproximativ 550 milioane de lei.

Pe site-ul AM POSCCE va fi disponibilă lista proiectelor cu punctaje între 60-77 puncte, iar Autoritatea de Management va transmite notificări către toți potențialii beneficiari, care în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea notificării trebuie să informeze Autoritatea de Management dacă doresc semnarea contractului de finanțare, cu implementarea proiectului în timp util, nu mai târziu de 31 decembrie.