Stiri: Finante

MFP a publicat prospectul emisiunii de titluri de stat, în cadrul programului FIDELIS

07.06.2015

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat vineri prospectul emisiunii de titluri de stat, în cadrul programului FIDELIS. Este vorba de primele obligațiuni pentru persoane fizice, emise prin Bursa de Valori  București.

Titlurile de stat din cadrul programului FIDELIS vor putea fi cumpărate în perioada 8 — 19 iunie 2015, prin instituțiile de credit BCR, BRD și Raiffeisen Bank sau prin orice intermediar autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, participant la sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București, care a semnat Angajamentul privind prevederile prospectului de emisiune.

Valoarea nominală a unui titlu de stat va fi de 1.000 de lei. La data solicitării prin completarea formularului de subscriere, persoanele fizice vor indica nivelul dobânzii la care doresc să cumpere titluri de stat, care trebuie să fie cuprins în intervalul 1,75%-2,15% pe an. Dobânda plătită investitorilor va fi fixă, nivelul acesteia urmând a fi stabilit și comunicat de către MFP la momentul alocării emisiunii, în data de 22 iunie 2015.

Titlurile sunt emise pe o perioadă de doi ani, emisiunea fiind scadentă la data de 25 iunie 2017.