MFP: S-a renunţat la reducerea TVA pentru serviciile de televiziune

17.06.2015

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat că reducerea TVA la 9% pentru serviciile de retransmitere a programelor de televiziune a fost o propunere la care s-a renunțat în data de 9 iunie , în cadrul unei consultări cu reprezentanții pieței de profil, la care au participat ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Anunțul a fost făcut în contextul publicării opiniei Consiliului fiscal asupra titlului II, art. II, al proiectului de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative (extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la serviciile de retransmitere a programelor de televiziune prin rețelele de comunicații electronice).

”Totodată, precizăm că propunerile inițiale ale Ministerului pentru Societatea Informațională referitoare la susținerea industriei de profil au fost înlocuite cu măsura de introducere a unei scheme de ajutor de stat, care a fost reglementată prin Ordonanța de Urgență nr. 18/2015, act normativ aprobat în ședința Guvernului din data de 10 iunie 2015″, au afirmat reprezentanţii Ministerul Finanţelor Publice.

 

 

Citiți și despre: