Stiri: Social

Mica Unire, sărbătorită şi pe aeroporturile din Bucureşti

24.01.2017

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti continuă și în acest an promovarea istoriei, tradiției și valorilor naționale, printr-o serie de evenimente organizate în aeroporturile Capitalei. Astfel, astăzi, pe 24 ianuarie 2017, CNAB marchează Ziua Unirii Principatelor Române. În cadrul evenimentului, începând cu ora 11.00, Aeroportul Internaţional Henri Coandă București își întâmpină pasagerii cu ”Hora Unirii”, în cel mai autentic spirit românesc, prin spectacolul oferit de ansamblul ”Cununa Carpaților”, în terminalul Sosiri.

Pe 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Unirea celor două principate a fost un proces care a început în 1848, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări. În anul 1848 s-a realizat uniunea vamală între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu.