Stiri: Companii

Ordonanta privind functionarea EximBank

Microîntreprinderile din mediul urban primesc finanțări nerambursabile

28.08.2015

Prin intermediul Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va lansa un program de finanțare nerambursabil pentru sprijinirea IMM-urilor. Programul urmează să debuteze în decursul lunii septembrie a acestui an.

Acest proiect are adresare cu preponderență către microîntreprinderile din mediul urban, cu minim un an fiscal complet încheiat și minim un angajat care este plătit la normă întreagă.

În total, prin intermediul acestui program vor fi efectuate investiții de până la 200.000 de euro, sumă sută la sută nerambursabilă, pentru achiziții de echipamente ori mobilier, modernizări de clădiri sau extinderi.

Ghidul specific pentru prioritatea de investiție, denumit generic Ghidul Solicitantului, a fost lansat de către Autoritatea de Management pentru POR, urmând ca în scurt timp să fie publicate și regulile sau condițiile de accesare ale programului de finanțare.

În ceea ce privește obiectivele specifice sau condițiile de eligibilitate inițiatorii proiectului menționează următoarele:

Obiectiv specific: Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Cercetare (SNC) și Planurile de Dezvoltare Regională (PDR).

Solicitanți eligibili: societăți comerciale sau cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor

Condiții de eligibilitate:

–       Locul de implementare al proiectului este situat în mediul urban din următoarele regiuni de dezvoltare: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest, Centru;

–      Solicitantul a desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral;

–   Solicitantul a avut cel puțin un angajat cu normă întreagă pe perioada anului fiscal de funcționare și are cel puțin un angajat cu normă întreagă la data depunerii cererii de finanțare;

Valoarea eligibilă a proiectului poate fi cuprinsă între 25.000 și 200.000 euro, cu un procent de finanțare care poate ajunge până la 100%.