Stiri: Stiri

Microsoft achiziționează diviza de telefoane a Nokia

03.09.2013

Tranzacție de mare anvergură pe piața telefoanelor mobile la nivel mondial. Gigantul Microsoft a anunțat la începutul acestei săptămâni că urmează să achiziționeze divizia de telefoane mobile a grupului finlandez Nokia.

Pentru viitor activitățile Nokia se vor concentra strict pe segmentul de servicii și rețele, în timp ce Microsoft face un pas important pe piața telefoniei mobile.

Directorul general al grupului Nokia, Stephen Elop, va demisiona şi va reveni în cadrul Microsoft. Siilasmaa va prelua temporar funcţia de CEO al Nokia. Elop a preluat conducerea Nokia în 2010, după ce a lucrat ca preşedinte la divizia business a Microsoft, fiind responsabil de pachetul Office, notează agenția Mediafax.

Vânzarea Nokia este compusă din divizia dezvoltatoare şi producătoare de telefoane mobile, pentru 3,79 miliarde euro, şi portofoliul de brevete de invenţie al Nokia, în valoare de 1,65 miliarde euro, potrivit unui comunicat transmis de cele două companii.

Compania americană Microsoft continuă prin intermediul acestei mutări tranziţia către producţia de dispozitive, având în vedere că perspectivele sistemului de operare Windows sunt ameninţate de migrarea consumatorilor către smartphone-uri şi tablete, piaţă dominată de Apple, Google şi producătorii de dispozitive Android, mai scrie Mediafax.

Sursă: Mediafax