Microsoft investeşte 25 milioane de dolari în inteligența artificială

09.05.2018

Microsoft a anunțat un nou program de accesibilitate pentru inteligența artificială, în valoare de 25 milioane de dolari. Astfel, în cadrul conferinței anuale Microsoft Build 2018 dedicată dezvoltatorilor, oficialii Microsoft au prezentat noi tehnologii pentru a sprijini dezvoltatorii de inteligență artificială (AI) în Microsoft Azure, Microsoft 365 și orice altă platformă.

Crearea de soluții AI este mai importantă decât oricând pentru dezvoltatori, având în vedere că tehnologia continuă să schimbe modul în care oamenii trăiesc și lucrează în fiecare zi prin intermediul platformei cloud și a dispozitivelor edge.

„Era cloud-ului și edge-ului inteligent a sosit”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft. „Aceste inovații creează oportunități incredibile pentru dezvoltatori și vin în același timp cu responsabilitatea de a garanta că tehnologia pe care o construim este fiabilă și benefică pentru noi toți”.

Ca parte a angajamentului asumat de Microsoft de a dezvolta produse și practici AI fiabile și responsabile, compania a prezentat astăzi și programul AI for Accessibility, un nou program în valoare de 25 milioane de dolari, care se va derula pe parcursul a cinci ani, menit să valorifice puterea inteligenței artificiale de a spori capabilitățile umane pentru peste 1 miliard de oameni cu dizabilități din întreaga lume.

Programul include granturi, investiții tehnologice și expertiză și va include inovațiile dezvoltate în cadrul AI for Accessibility în serviciile Microsoft Cloud. Acesta se bazează pe succesul inițiativei similare AI for Earth.