Microsoft majorează la 3 miliarde de dolari investiția în platforma sa de cloud

04.10.2016

Microsoft majorează la 3 miliarde de dolari investiția în platforma de cloud europeană. În acest context, Satya Nadella, CEO, și Brad Smith, președinte Microsoft, au dezvăluit detalii despre cum se concretizează acest interes. Nadella a afirmat că Microsoft și-a crescut capacitatea platformei cloud în Europa de mai mult de două ori în ultimul an, a punctat faptul că Microsoft a investit peste 3 miliarde de dolari în întreaga Europă până la acest moment și a dezvăluit faptul că platforma Microsoft Cloud urmează să fie disponibilă începând cu anul 2017 și din centre de date aflate în Franța.

Aceste investiții îi ajută pe clienți – precum Ministerul britanic al Apărării, alianța Renault-Nissan, Serviciul Executiv de Sănătate din Irlanda (Health Service Executive) și compania ZF din Germania – să inoveze în industriile lor și să își mute activitatea în cloud îndeplinind în același timp cerinţele europene de suveranitate, securitate și conformitate a datelor.

Astfel, continuând angajamentul său de a transforma serviciile de cloud într-o resursă de încredere, responsabilă şi disponibilă pentru o plajă cât mai largă de utilizatori, Microsoft a lansat o nouă carte intitulată „Cloud-ul pentru binele global” (“A Cloud for Global Good”). Anunțurile au fost făcute în această dimineață, în Dublin, cu ocazia începerii de către cei doi lideri a unei vizite de patru zile în Europa, în decursul căreia se vor întâlni cu lideri guvernamentali și de afaceri.

„Continuăm să investim masiv în infrastructura de cloud pentru a satisface cererea în continuă creștere din partea clienților și partenerilor noștri europeni. Construirea unei platforme cloud – globală, inteligentă și de încredere – este misiunea noastră centrală și are scopul de a ajuta utilizatorii individuali și companiile din toată lumea să își atingă întregul potențial. Este poate cel mai bun moment pentru companiile din Europa să profite de noi oportunități de creştere prin Microsoft Cloud”, a spus Satya Nadella, CEO, Microsoft.

Microsoft a mai anunţat şi planurile sale de a oferi Microsoft Azure, Office 365 și Dynamics 365 în multiple centre de date din Franța. Disponibilitatea inițială este anticipată a fi din 2017.

La ora actuală, compania le oferă clienților săi europeni o gamă de servicii de cloud regionale inovatoare pentru ca aceștia să-și poată transforma companiile, inclusiv recent anunțatele servicii Microsoft Cloud, disponibile global, din centrele de date din Regatul Unit (Microsoft Azure și Office 365) și din Germania (Microsoft Azure, cu Office 365 planificat pentru începutul anului 2017), cele din urmă oferind un model în premieră în Europa, în care accesul la datele clienților este controlat de către un mandatar desemnat (data trustee), T-Systems International, o companie germană independentă și subsidiară a Deutsche Telekom.

De asemenea, Nadella și Smith au subliniat nevoia de a ne asigura că valul de inovație adus de cloud computing este folosit pe deplin și că nimeni nu este lăsat în urmă. Recunoscând că ritmul rapid al schimbărilor creează îngrijorări și chiar dificultăți pentru unele persoane sau comunități, ei au descris Cloud-ul ca un sistem ce trebuie să funcționeze pentru binele comun – un scop care necesită colaborarea între companiile de tehnologie, comunități și autorități.

„Tehnologiile Cloud au posibilitatea de a rezolva câteva dintre cele mai stringente probleme ale omenirii dar, la fel ca orice alt salt tehnologic, creează și întrebări importante pentru societate. Trebuie să ne unim eforturile pentru a construi un cloud care acționează pentru binele comun. Speranța noastră e că ideile pe care le-am împărtășit în carte vor putea să contribuie la progresul tehnologic și în același timp să se asigure că nimeni nu e lăsat în urmă”, a declarat Brad Smith, președintele Microsoft.

 

 

Citiți și despre: