Microsoft Summit 2015: Cum poate tehnologia să susţină dezvoltarea economică

05.11.2015

Cel mai important eveniment anual de business și tehnologie din ţara noastră, Microsoft Summit 2015, la care participă peste 1800 de manageri și profesioniști din domeniul IT&C, a debutat ieri la Palatul Parlamentului. Transformarea digitală și dezvoltarea unei culturi de creștere prin tehnologie reprezintă elementul central al evenimentului.

“Tehnologia este o adevărată forță care sprijină oamenii și organizațiile din România să realizeze mai mult”, a afirmat Kostas Loukas, directorul general al Microsoft România în deschiderea Microsoft Summit 2015.

De asemenea, Don Grantham, președintele Microsoft Central and Eastern Europe, a precizat că tehnologia mai reprezintă şi un catalizator al creșterii economice care îmbunătățește colaborarea, crește productivitatea și inspiră idei noi care alimentează inovația și competitivitatea”, potrivit lui .

Conform unui studiu realizat de Gartner, în viitorul apropiat, peste 80% din mediul de afaceri va fi digitalizat, ceea ce înseamnă mobilitate, cloudsourcing, big data sau Internet of Things. Inovațiile și transformările tehnologice continue din sectorul IT oferă utilizatorilor și organizațiilor beneficii majore de creștere a productivității și îmbunătățirii activităților desfășurate prin aplicații de ultimă generație, soluții de mobilitate și business intelligence (BI).

În plus, conform raportului Cyberspace realizat pentru Microsoft, până în 2025, 4,7 miliarde de persoane vor fi în mediul online, iar 50 de miliarde vor fi utilizatori de dispozitive mobile. În următorii 10 ani, 80% dintre conexiunile la internet vor fi inițiate de pe dispozitive mobile și cea mai mare parte din volumul de date, la nivel global, va fi mutat sau stocat în cloud.

Cea de-a treia ediție a Microsoft Summit din România, care are loc pe 4 și 5 noiembrie 2015, este organizată pe trei piloni principali, pentru oamenii de business, profesioniștii din domeniul IT și dezvoltatorii de soluții.

 

 

Citiți și despre: