Stiri: Companii

Miele a investit 30 milioane euro în cea mai veche fabrică a companiei

06.07.2015

Producătorul de echipamente electrocasnice premium, Miele, a investit 30 milioane euro în modernizarea unei fabrici cu o istorie de 100 de ani. Este vorba de fabrica din Bielefeld, care este principalul centru de R&D al companiei pentru noile sisteme profesionale de curățare destinate industriei de îngrijire a sănătății.

Fabrica este a doua cea mai veche unitate de producție a companiei Miele, cu o istorie de aproape 100 de ani, fiind inaugurată în anul 1916. Cele mai cunoscute produse ale unităţii sunt aspiratoarele și mașinile de spălat pentru uz casnic.

„Puţini ştiu însă că o treime din cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare sunt folosite pentru sistemele de curăţare comerciale. Astfel, investiția a fost făcută în divizia de profesionale, în carul căreia Miele produce echipamente destinate industriei de îngrijire a sănătății, pentru spitale, laboratoare medicale. Dintre cei 1.800 de angajați ai fabricii, 300 lucrează în centrul de cercetare pentru producția ultimei generații de game profesionale de curățare, ce urmează să fie lansată pe piață. În prezent, cele mai multe aparate ale noastre sunt înlocuite de noi modele”, spune Lutz Döhnert, responsabil al sistemelor de curățare comerciale din Bielefeld.

În urma investițiilor, noile facilități sunt proiectate să reducă timpul de producție și stocurile, dar și să îmbunătățească rentabilitatea companiei. În plus, comenzile sunt acum procesate de două ori mai repede, iar stocurile au fost reduse cu 20%.

Miele estimează o creștere a capacității de producție cu aproximativ 30% și o scădere a consumului de energie cu peste 10%.

„Pe segmentul produselor mari profesionale de decontaminare, aparatele sunt construite individual, pentru a satisface nevoile și cerințele clienților. Dacă până acum o comandă personalizată necesita un timp de producție de două săptămâni, acum poate fi finalizată în doar două zile”, afirmă Lutz Döhnert.