Stiri: Economie

Mihai Fifor, numit premier interimar de către preşedintele Iohannis

16.01.2018

Premierul Mihai Tudose și-a înaintat, marţi seară, demisia din funcție, aceasta fiind transmisă Administraţiei Prezidențiale. Astăzi, preşedintele Iohannis a anunţat că a acceptat demisia şi că îl numeşte pe Mihai Fifor în funcţia de prim-ministru interimar.

Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

De asemenea, preşedintele Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că acceptă demisia premierului.

„Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat-o. Această situație în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și este o situație care mă îngrijorează. Iată că, la un an de alegeri, în primul an de după alegeri, avem deja două guverne PSD eșuate. Acum, evident că este nevoie de un guvern, pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranță politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică și, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăși în interiorul PSD. După demisia Premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă, și cât ține de mine, am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitațiile de participare la consultări”, a afirmat preşedintele României, Klaus Iohannis.