Stiri: Finante

Millennium Bank acordă companiei Artsani Com un credit de 15 milioane lei

31.03.2014

Distribuitorul de materiale de construcţii şi de amenajări Artsani Com din Ploieşti a obţinut o finanţare de 15 milioane de lei de la Millennium Bank, sub forma unui credit de capital de lucru pentru dezvoltarea afacerii.

Artsani Com a fost înfiinţată în anul 2002 ca un business de familie local şi deţine un magazin de 10.000 de metri pătraţi situat în Ploieşti, care comercializează en gros şi en detail materiale de construcţii şi de amenajări interioare şi exterioare.

La finalul lui 2013, compania a ajuns la peste 300 de angajaţi şi a avut o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro, în timp ce profitul înregistrat a fost de 0,6 milioane de euro.

Cu un singur magazin, Artsani Com deţine circa 30% din vânzările de materiale de construcţii din judeţul Prahova, conform estimărilor făcute de companie.

Portofoliul Millennium Bank de produse de finanţare pentru companii include credite pentru capital de lucru reutilizabil şi la termen, credite pentru investiţii, descoperit de cont, scrisori de garanţie şi acreditive, precum şi factoring.

Banca acordă şi finanţări co-garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural şi de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.