Stiri: Stiri

Millennium se retrage din România

22.08.2013

Banca Millennium BCP a decis să se retragă de pe piața românească prin vânzarea subsidiarei Millennium Bank. Momentan această subsidiară deţine sub un procent cotă de piaţă, decizia de vânzare făcând parte dintre măsurile de restructurare convenite cu reprezentanţii Comisiei Europeane.

Millennium BCP este cea mai mare bancă listată din Portugalia, instituția bancară primind în 2012 pentru recapitalizare 3 miliarde de euro sub formă de obligaţiuni convertibile din împrumutul atras de Portugalia de 78 de miliarde euro de la Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Pentru a finaliza ieșirea de pe piața din România BCP urmează să implementeze un program de restructurare care include şi vânzări de active ale băncii.

„Vânzarea băncii din România, unde Millennium a intrat târziu şi nu a reuşit încă să ajungă pe profit, a fost cerută de Troică. Dacă nu se va reuşi vânzarea, probabil va începe un program de dezintermediere şi se va trece la lichidarea voluntară a băncii”, au declarat pentru agenția Mediafax surse bancare, citate de Ziarul Financiar.

Pe de altă parte, reprezentanții Millennium BCP nu au dorit să comenteze această decizie pentru subsidiara de pe piața românească, notează sursa citată.

Potrivit acelorași surse se discută momentan despre un termen de doi ani pentru vânzarea unităţii. Cu toate acestea, există şi informaţia că portughezii şi-au asumat o ieşire mult mai rapidă din piaţa locală, lucru care poate sugera că au identificat deja un cumpărător viabil pentru Millennium Bank.

Sursă: Ziarul Financiar