Să-mi cumpăr sau nu un mini PC?

10.03.2020

Multe persoane își pun această întrebare când vor să cumpere un computer, se gândesc dacă să își achiziționeze sau nu model de mici dimensiuni. Mai jos vom încerca să iți vorbim puțin de motivele care ar trebui să te convingă sau nu să faci o astfel de alegere.

În primul rând, ar trebui să optezi pentru un astfel de articol dacă vrei să ai mereu la tine un spațiu de stocare ce are dimensiuni reduse și ocupă puțin spațiu, pentru a fi foarte simplu de transportat. Mai mult decât atât, îți va oferi acces la sistemul tău de operare foarte simplu și rapid.

Avantajele unui mini PC

Mini PC-ul e acel computer fără ecran, pe care-l poți purta cu tine în fiecare zi când mergi la scoală/facultate, pe care-l poți tine în geanta pentru a-ți permite să ai acces la tot felul de fișiere care-ți pot fi de ajutor dacă vrei să ții o conferința, un curs sau alte astfel de evenimente.

Mini PC-ul e un dispozitiv care intră și în atenția persoanelor ce vor computere performante pentru activități de bază. Dacă investești într-un model de calitate, vei cumpăra un device ce nu se va bloca la multitasking, ce îți va furniza rapid informațiile dorite și nu se va înfierbânta prea repede.

Aceste produse sunt apreciate și de către persoanele care nu lucrează dintr-un loc fix, ci în permanență sunt în mișcare și vor să își desfășoare cu ușurință activitatea de pe orice device, intrând în propriul sistem de operare.

Dezavantajele unui mini PC

Bineînțeles că sunt și motive care ar trebui să te facă sa renunți la o astfel de idee. Aici contează mult scopul pentru care vrei un astfel de aparat. În nici un caz nu e ceea ce trebuie pentru gaming, de exemplu, unde e nevoie de performanțe foarte bune și de posibilitatea de a îmbunătăți sistemul în permanență.

Foarte important e faptul că un astfel de device nu e unul de sine stătător. El e util doar în momentul în care e conectat cu alte dispozitive precum laptopuri, monitoare, videoproiectoare etc. Deci, degeaba îl ai mereu la tine, dacă nu ai cum să îl utilizezi, pentru ca nu ai un ecran disponibil.

Apoi, un alt lucru neplăcut ar putea fi prețul. Aceste computere nu sunt extrem de scumpe, însă, la același preț poți cumpăra unele normale, care să aibă caracteristici mult mai bune și chiar și ecran.

Mulți dintre cei care renunță la o astfel de idee o fac și din cauza faptului că, de regulă, o astfel de achiziție nu are o interfață foarte bogată. De cele mai multe ori vei regăsi porturi USB, HDMI și Ethernet.

Concluzie

Așadar, mini PC-urile sunt de un real folos pentru cei care sunt mereu în mișcare și au nevoie de accesarea de pe orice computer a propriului sistem, pentru cei care vor să proiecteze cu ușurință tot felul de materiale atunci când prezintă cursuri, seminarii etc., dar nu sunt de ajutor pentru cei care caută performanțe ridicate, mai exact pentru gaming.

Dacă în urma parcurgerii acestui text ți-ai dat seama ca vrei să cumperi cel mai bun mini PC, magazinele online îți stau la dispoziție cu cele mai variate și atractive oferte.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/tehnologia-5g/

Citiți și despre: