Stiri: Companii

Mini-vacanța de Sf. Maria 2023

Mini-vacanța de Sf. Maria 2023: Ce destinații preferă românii?

10.08.2023

 

Mini-vacanța de Sf. Maria 2023. Românii își dovedesc în ultimul timp afinitatea pentru călătorii, având o dorință din ce în ce mai mare de a explora lumea, dar și o doză de spontaneitate când vine vorba de planificare. Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel tech, oferă date despre cum și unde călătoresc românii în weekendul prelungit dintre 11 și 14 august.

Weekendul prelungit oferă perspective interesante

Se pare că atunci când vine vorba de city-breaks, românii nu plănuiesc cu foarte mult timp în avans. În plus, alegerile lor de călătorie pentru weekendul prelungit oferă perspective interesante. Notabil, datele Kiwi.com dezvăluie că românii se numără printre naționalitățile care au tendința de a rezerva cu mai puțin timp în avans, în general. Mai mult de jumătate (54%) din rezervările făcute folosind Kiwi.com pentru weekendul prelungit din august au fost efectuate în luna iulie, 22% dintre rezervări au fost realizate în iunie, urmate de 11,7% în mai și aproape 3% în aprilie.

Românii preferă să exploreze orașe mari din Europa de Vest și nu destinații la plajă.

Mini-vacanța de Sf. Maria 2023. Destinații preferate

Conform datelor Kiwi.com, printre destinațiile preferate de români pentru weekendul prelungit din august se numără Milano, Londra, Roma, Bruxelles și Paris. În plus, principalele aeroporturi de plecare în acest interval sunt Aeroportul Internațional Henri Coandă, Aeroportul Internațional Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Suceava și Aeroportul Internațional Timișoara. Se pare că locuitorii din Moldova au o afinitate pentru călătorii.

Punct de pornire pentru vacanțe mai lungi

Cu toate acestea, românii folosesc weekendul prelungit și ca punct de pornire pentru vacanțe mai lungi în Europa. Mulți dintre ei pleacă în data de 11 august, dar șederile lor depășesc durata weekendului: 42% dintre români care rezervă călătorii de întoarcere pe Kiwi.com au planificat vacanțe care durează de la 1 la 2 săptămâni, iar 29% au rezervat concedii care se întind pe o perioadă de 4 până la 6 zile. Pe de altă parte, doar 18% au optat pentru șederi mai scurte, de 3 zile, aliniindu-se, deci, cu durata weekendului 11-14 august. În final, din numărul total de rezervări dus-întors, 8% și-au rezervat călătoria pentru 2 până la 3 săptămâni, iar 3% pentru 3 săptămâni până la 2 luni.

Citește și Ziua Marinei 2023: Programul manifestațiilor