Stiri: Economie

ministerul cercetarii

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării finanțează proiecte în valoare totală de 8 milioane EURO

04.11.2022

posesorii de certificate de excelență primite la competiția pentru burse individuale Marie Skłodowska-Curie”, aferentă Componentei C9 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Instrumentul de finanțare se adresează cercetătorilor posesori de certificate de excelență la acțiunile Marie Sklodowska-Curie din Orizont 2020 și Orizont Europa, oferind acestora posibilitatea de a derula integral proiectul de cercetare în România, în instituțiile gazdă de cercetare-dezvoltare și inovare”, se afirmă în comunicat.

Proiecte în valoare totală de 8 milioane EURO

Astfel, 50 de beneficiari ai certificatelor de excelență Marie Sklodowska-Curie acordate începând cu anul 2020 vor primi granturi pentru realizarea proiectelor de cercetare. Proiectele au fost deja evaluate și au primit un Certificat de Excelență MSCA din partea Comisiei Europene.

„Aceste granturi reprezintă o sursă alternativă de finanțare, iar prin intermediul acestora se permite realizarea unor proiecte excepționale implementate de cercetătorii UE în instituțiile de cercetare românești. Apelul va finanța cele două tipuri de proiecte MSCA („Individual Fellowship” și „Postdoctoral Fellowships”), iar sumele maxime acordate sunt de 141.768 EUR brut, pentru IF și respectiv de 149.568 EUR brut, pentru proiectele de tip PD”, se precizează în comunicat.

Proiectele sunt depuse de către instituția gazdă utilizând platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro, selecția fiind realizată conform principiului primul venit, primul servit. Data limită de depunere a cererilor de finanțare este 31.12.2023. Informații suplimentare se regăsesc pe site-ul MCID:  https://www.research.gov.ro  sau la adresa secretariat.psf@research.gov.ro.

Citește și Proiecte europene 2021 – 2027: Ce obiective are MIPE?