Stiri: Social

Rezultate finale Definitivat 2021

Ministerul Educaţiei, anunţ important pentru elevi, părinţi şi profesori

03.09.2020

Ministerul Educației și Cercetării a anunţat că a lansat portalul educatiacontinua.edu.ro. Este vorba de un instrument online de informare, dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluției pandemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate marţi, 1 septembrie, cu prilejul deschiderii anului şcolar 2020-2021.

Ministerul Educației. Ce spune Monica Anisie?

„Așa cum am promis, în această perioadă am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ. Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învățământ, prin raportare la particularitățile acestora. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziție ghiduri pentru: educație timpurie, învățământ preșcolar, învățământ primar, gimnazial și liceal, dar și pentru învățământ vocațional, profesional și tehnic și, nu în ultimul rând, pentru învățământul special. Toate aceste materiale-suport sunt publicate pe educatiacontinua.edu.ro”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Acces direct la informare

Portalul facilitează accesul direct la informare pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, dar și pentru alte categorii de public.

Acesta cuprinde toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă:

  • norme
  • ghiduri
  • regulamente
  • metodologii
  • alte documente din același spectru tematic, grupate pe cicluri de învățământ/arii de interes.

Citeşte şi Preț lemn de foc 2020. Anunţul făcut de Romsilva