Rezultate Libris 2019.

Ministerul Educaţiei face verificări la Universitatea din Iaşi

16.08.2017

Ministerul Educației Naționale a anunţat că va verifica modul în care a fost organizat și s-a desfășurat concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Mai exact, controlul Ministerului Educației Naționale vizează ocuparea postului de asistent universitar (perioadă determinată), poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală. Persoanele, scos la concurs de Facultatea de Drept în semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017”, a anunţat instituţia.

De asemenea, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a precizat că săptămâna trecută a primit o solicitare din partea Ministerului Educației Naționale pentru a furniza informații despre concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar – poziția 71 la Facultatea de Drept.

„Prin acest demers oficial, sperăm că se va putea elimina orice acuză privind favorizarea unui candidat prin modificarea condițiilor de concurs. În plus, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” își declară public acordul pentru ca Ministerul să pună la dispoziția presei informațiile primite de la Universitate, precum și concluziile anchetei. Acuzațiile privind modificarea metodologiei de concurs pentru a avantaja un candidat specific sunt lipsite de orice fundament. Atât înainte, cât și după modificarea metodologiei, cerința pentru candidatura la un post de asistent la Facultatea de Drept a fost Diplomă de Doctor în Drept, nu într-un domeniu conex. De altfel, nu există diplomă de „Doctor în Drept Civil” sau „Doctor în Drept Penal” sau în oricare altă ramură a Dreptului. Universitatea va coopera în totalitate cu reprezentanții Ministerului și sperăm ca lucrurile să se clarifice în cel mai scurt timp”, a declara Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, Ordonator de credite Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

 

Citiți și despre: