Stiri: Energie

Romgaz a finalizat tranzacția cu ExxonMobil

Ministerul Energiei cere Romgaz să constituie stocurile de gaze pentru iarnă

13.08.2015

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri (MEIMMMA), prin intermediul secretarului de stat Bogdan Badea, a solicitat companiei Romgaz, cel mai mare distribuitor și furnizor de gaze naturale din România, să constituie stocurile de gaze pentru iarna 2015-2016, destinate consumului populației și industriei.

„Vă recomand să începeți de timpuriu constituirea stocurilor de gaze pentru iarnă, astfel încât sistemul să fie pregătit pentru a face față oricăror solicitări. Este important ca în depozite să fie cantități suficiente și să ne asigurăm că nici populația, nici industria nu vor avea probleme în alimentare. Iernile precedente au fost relativ ușoare și, cu toate acestea, au existat momente dificile cauzate de diminuarea presiunii în rețele. Trebuie să acționăm preventiv și să știm că avem intern capacitatea de a face față unei ierni care ar putea fi geroasă și prelungită. Vreau să ne pregătim pentru orice fel de situație posibilă”, a afirmat Bogdan Badea.

În contextul întâlnirii de la Mediaș, oficialul din Ministerul Energiei a verificat starea instalațiilor termocentralei Iernut, unitatea de producție fiind un obiectiv strategic din punct de vedere al echilibrării sistemului energetic din România.

Romgaz este cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România.