Stiri: Stiri

Ministerul Justiției, executat silit

05.08.2013

Datoriile acumulate pe parcurul anilor de către Minsterul Justiției au dus la executare silita. Pentru cei 887.000 lei, neplata a salariilor restante, instituția de stat este executată silit de către un grup de judecători din cadrul Curții de Apel București.

Ministerul Justiției este obligat să plătească remunerațiile restante după o decizie irevocabilă a Curții de Apel București emisă în urmă cu două luni, notează revista Capital. Până acum Ministerul Justiției a refuzat să plătească salariile restante, drept urmare procedura de executare silită fiind pusă în aplicare conform deciziei judecătorești din acest caz.

Judecatorii susțin că, în conformitate cu jurisprudenta Curții Europene a Drepturilor Omului, respectiv cu prevederile art. 20 din Constituția României, trebuie prevenită încălcarea articolului 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și a articolului 1 din Protocolul 1 adiţional la Convenţie, având în vedere că “debitorii sunt instituții publice și au îndatorirea, ca reprezentanți ai statului, de a veghea la respectarea principiului legalității și de a executa de bunăvoie și în cel mai scurt timp o hotărâre judecătorească definitiva și irevocabilă fără a putea beneficia de anumite privilegii în ceea ce privește procedura de executare față de alte subiecte de drept, ci, dimpotriva, fiind ținuți cu atât mai mult la executarea titlului executoriu.”, conform sursei citate.

Sursă: Capital.ro