Stiri: Economie

Ministerul pentru Societatea Informațională lansează Portalul IMM-urilor

24.02.2014

Portalul IMM-urilor se lansează online săptămâna aceasta, cele peste 500.000 de IMM-uri înregistrate în România având astfel un portal cu 31 de aplicații dedicate, pe care îl pot accesa la adresa http://imm.msinf.ro/.

Proiectul intitulat „Dezvoltarea interoperabilității bazelor de date destinate IMM-urilor” a demarat în martie 2013 sub coordonarea Ministerului pentru Societatea Informaţională și are o valoare totală de peste 4,22 milioane de lei (cu TVA). Din această sumă, 2,82 miliaone lei sunt alocați din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Proiectul a fost implementat de asocierea formată din Computas IT Romania, Power Net Consulting şi Evolva Trend Consultant.

„Proiectul a fost lansat cu scopul de a asigura o poartă de acces securizată pentru IMM-uri la o gama largă de informații și servicii publice online și de a interconecta bazele de date ale instituțiilor publice. Astfel, proiectul se înscrie în seria proiectelor și inițiativelor lansate de Ministerul pentru Societatea Informațională în vederea asigurării interoperabilității sistemelor informatice ale administrației publice”, au afirmat reprezentanții Ministerului, într-un comunicat de presă.

Portalul cuprinde 31 de aplicaţii destinate IMM-urilor şi administraţiei publice, grupate în trei categorii, în funcţie de domeniul de interes, lista acestora fiind stabilită în urma unei analize desfășurate în cadrul primelor trei luni de implementare a proiectului

Portalul a trecut toate testele de securitate, înainte de lansarea în mediul online, și poate susține un număr de 296.000 conturi de utilizator.

„Portalul IMM-urilor oferă întreprinderilor mici și mijlocii un instrument util pentru facilitarea interacțiunii cu statul și simplificarea fluxurilor de afaceri, care se traduc, în ultimă instanță, în reduceri ale costurilor acestora. Aplicațiile au fost dezvoltate pornind de la nevoile identificate ale IMM-urilor împreună cu instituțiile partenere, analizarea celorlalte platforme astfel încât să nu existe suprapuneri, ci completări”,  a declarat Decebal Popescu, Manager de Proiect.