Stiri: Stiri

Ministerul Sănătăţii a demarat negocierile pentru încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector

25.11.2013

Ministerul Sănătăţii a demarat negocierile pentru încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector, urmând ca acesta să devină efectiv în momentul în care vor exista toate datele şi vor fi îndeplinite toate procedurile legale.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc sâmbătă cu Federaţia Sanitas, Secretarul de Stat Francisk Iulian Chiriac, responsabil pentru relaţia cu sindicatele, a precizat faptul că MS a transmis invitaţii pentru confederaţiile îndreptăţite, conform Legii 62/2009, pentru a participa la negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector în cursul zilei de astăzi.

Concomitent, MS continua negocierile pe contractul colectiv de muncă la nivel de grup de unităţi, astfel încât,  la 1 ianuarie 2014, să poată exista o formă legală de contract colectiv de muncă.

În ceea ce priveşte negocierile în curs cu privire la lista revendicărilor Sanitas, Ministrul Sănătăţii a transmis acestora că în cursul acestei săptămâni se vor face demersuri pentru aprobarea Memorandumului, aflat în prezent la Ministerul Finanţelor Publice, privind deblocarea a aproximativ 1200 de posturi din sistemul sanitar. De asemenea, părţile au ajuns la un acord pe unele dintre revenindicările din lista transmisă de Federaţia Sanitas.

Având în vedere faptul că negocierile dintre MS şi Federaţia Sanitas sunt în desfăşurare şi împreună se încearcă identificarea celor mai bune soluţii, ministrul Sănătăţii a solicitat reprezentanţilor sindicatului să deblocheze situaţia din sistemul sanitar.

Cu toate acestea Sanitas a anunțat că astăzi va organiza o grevă de avertisment în această dimineată, între orele 8:00 și 10:00.