Slide

Stiri: Sanatate

Examenul de Rezidentiat 2023

Ministerul Sănătăţii organizează duminică un nou concurs de intrare în Rezidenţiat

21.11.2014

Ministerul Sănătăţii va organiza duminică un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile din domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura, descentralizat, înşase centre universitare (Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg Mureş şi Timişoara).

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu şi se va calcula la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.

Anul acesta, un număr de 5 659 de candidaţi s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 3.909 locuri şi posturi scoase la concurs de către Ministerul Sănătăţii.

Din totalul locurilor şi posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt pentru domeniul medicină, 317 pentru domeniul medicină dentară, iar 149 pentru farmacie.

Cei mai mulţi medici tineri, 4.172, s-au înscris la  medicină, 1.116 la medicină dentară şi 371 la farmacie.

Ocuparea locurilor sau a posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor  şi posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.