Stiri: Agricultura

Ministrul Agriculturii a deschis Conferinţa Regională FAO pentru Europa şi Asia Centrală

01.04.2014

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat astăzi la deschiderea celei de-a 38-a sesiune de lucru a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO, care precede cea de-a 29-a Conferinţă Regională FAO pentru Europa şi Asia Centrală.

Evenimentul are loc la Bucureşti, în perioada 1 – 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului, iar printre principalele teme de discuţie abordate pe parcursul lucrărilor Conferinţei Regionale FAO pentru Europa şi Asia Centrală vor face referire la problema risipei de alimente, a deşeurilor alimentare precum şi la potențialul pe care fermele de familie îl au în asigurarea securității alimentare la nivel global.

În discursul de deschidere, ministrul Agriculturii a subliniat importanţa desfăşurării acestui eveniment la Bucureşti şi faptul că România profită de această oportunitate pentru a se implica în identificarea de soluţii la problemele cu care agricultura se confruntă, la nivel global.

„Principalul subiect pe agenda Reuniunii Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO este crearea de lanţuri alimentare complete cu valoare adăugată pentru Europa şi Asia Centrală: cooperative şi alte forme alternative de organizare. Din păcate, fermierii încă nu sunt suficient de competitivi în lanţul alimentar. Scopul acestei dezbateri este de a găsi soluţii pentru o mai bună reprezentare a fermierilor în cadrul lanţului alimentar asigurându-le o poziţie de negociere cât mai favorabilă. În prezent, agricultura la scară mică ar trebui să aibă un rol principal în asigurarea securităţii alimentare”, a declarat ministrul Daniel Constantin.