Stiri: Economie

Ministrul Economiei a discutat cu CONPIROM măsuri de menţinere a competivității industriei

26.03.2014

Ministrul Economiei, Constantin Niță, s-a întâlnit astăzi cu delegația CONPIROM, în cadrul întrevederii fiind discutate măsurile identificate de Guvern pentru pentru menținerea competitivității industriei locale.

,,Am prezentat reprezentanților CONPIROM principalele măsuri anunțate de premier pentru menținerea competivității industriei locale, în acord cu măsurile avute în vedere la nivelul Uniunii Europene. Pentru România este esențială menținerea activității jucătorilor din industrie, respectiv menținerea unor prețuri suportabile pentru consumatorii casnici si industriali”, a declarat Constantin Niță, ministrul Economiei.

Astfel, pachetul de măsuri inițiat pentru sprijinirea industriei locale, include stabilirea prețului de referință la gaze naturale – prețul de la 1 ianuarie 2014 (230 de dolari pe 1000 mc), fapt care va crea premisele unei competiții pe piața liberă, stabilirea cotei de piață pentru certificatele verzi la nivelul de 11,1%, precum şi eliminarea taxei de cogenerare la export.

Reprezentanții CONPIROM consideră că măsurile care urmează să fie adoptate de Guvernul României vor contribui la menținerea activității companiilor, respectiv a locurilor de muncă.