Stiri: Economie

Ministrul Economiei: Procesul de privatizare al Oltchim trebuie să continue

02.04.2014

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, le-a transmis reprezentanţilor Oltchim că procesul de privatizare a companiei trebuie să continue cu mai multă determinare, fiind necesară o intensificare a eforturilor pentru găsirea soluţiilor de finanţare a societăţii.

Ministrul a efectuat o vizită ieri la combinatul Oltchim S.A. din Râmnicu Vâlcea unde a purtat discuţii cu managementul companiei şi cu reprezentanţii salariaţilor. De asemenea, la întâlnire au mai participat şi administratorii judiciari şi administratorul special.

„Guvernul doreşte să găsească o rezolvare corectă pentru un combinat de talia Oltchim, însă trebuie demonstrată o atitudine activă şi deschisă în relaţia cu investitorii interesaţi de preluarea societăţii”, a spus Ministrul Economiei conducerii companiei.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii combinatului i-au adus la cunoştinţă ministrului Economiei problemele cu care se confruntă societatea: nevoia de finanţare, estimată la 15 milioane de euro, pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, astfel încât să se ajungă la nivelul de rentabilitate al combinatului.

Conducerea Oltchim i-a prezentat ministrului planul de plată a restanţelor salariale pentru angajaţii companiei care, încă din septembrie 2013, primesc lunar salariile, cu un decalaj de aproximativ două luni, menționând că se fac eforturi pentru aducerea lor la zi.

„Vreau să vă transmit mesajul foarte clar al Guvernului. Se doreşte o soluţie de dezvoltare a combinatului şi nu de închidere a acestuia. Trebuie să avem cu toţii răbdare şi încredere că în cel mai scurt timp posibil se vor rezolva problemele combinatului Oltchim”, le-a transmis Ministrul Economiei salariaţilor Oltchim.

Constantin Niță le-a reiterat angajaţilor importanţa strategică pe care o are combinatul în programul Guvernului,şi le-a comunicat celor prezenți că demersurile legale pe care le poate face Guvernul pentru a facilita funcționarea integrată a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim sunt într-un stadiu foarte avansat, fapt care va răspunde interesului investitorilor care au cerut în acest sens o prelungire a termenului de depunere a ofertelor angajante.